Please enable Javascript or this site will look kinda broken. 😅

Mirage

 
Synopsis

In aflevering 3813 van de letterlijk dagelijkse It’s Way Too Late Show… with Karolien Segers nodigt stand-up comedian Karolien Segers dichter, theatermaker en regisseur Yannick van Puymbroeck en de cast van zijn debuutfilm Mirage uit. Enkele maanden terug was hij ook al uitgenodigd voor een bijzondere reünieaflevering in het teken van de 10e verjaardag van de première/dernière van zijn prijzenwinnende hitvoorstelling En de luchtspiegel die ons portretteert. In allerijl kon die aflevering helaas niet doorgaan. Maar we zijn niet meer in Kansas, Toto!

De voorstelling van weleer is opgepikt door Hollywood en van Puymbroeck heeft van Paramount Pictures een heuse sterrencast mogen samenstellen voor de reeds ingeblikte verfilming Mirage. Yannick van Puymbroeck is net terug uit Los Angeles en komt ons alles vertellen over zijn American Supremacy Dream, hoe hij het sterrenensemble heeft overtuigd om in zijn eigen verfilming op te draven en waarom het écht zijn eigen keuze was om de film op VHS uit te brengen, een medium dat haast niemand nog kan afspelen, of je moet er bij de Hema voor zo’n 30 euro een dvd van laten maken. Hoe dan ook: Thimothée Chalamet, Olivia Colman, Natasha Lyonne, Aaron Paul, Kyle MacLachlan, Laura Dern, Margot Robbie, Harry Styles, Daniel Radcliffe en Aubrey Plaza: ze zullen er allemaal zijn. En niet te vergeten, de regisseur: Yannick van Puymbroeck, de dandy in the underworld die Hollywood heet. Zei iemand al dat Fata Morgana en Droomvlucht zijn favoriete Eftelingattracties zijn?

Maar: waarom is zijn cast zo weinig divers in vergelijking met de theatervoorstelling? Is hij een Wiseau of is hij een Fellini? Heeft hij het gemaakt of niet? Dat zal het publiek kunnen ontdekken in de fucking 3813e aflevering op rij van The It’s Way Too Late Show… with Karolien Segers, een aflevering volledig in het teken van Mirage, een film zoals je er nog nooit een gezien hebt, vooral omdat niemand hem ooit gezien heeft.

Mirage is een theatervoorstelling over de drang naar glamour & erkenning, artistieke vrijheid & een leven leven dat het leven wél waard is. Een zoektocht naar vriendschap & zielsverwanten in een doolhof van ambitie, hoop en verlangen naar de carrière die je verdient, inhoudelijk en karmisch, zonder twijfel. Toch?

 

tekst en regie

Yannick van Puymbroeck

spel

Karolien Segers
Yannick van Puymbroeck

design

Yannick van Puymbroeck

productie

The Plastic Barbie Band
An Willems
Yannick van Puymbroeck
Karolien Segers

première

28 september 2022
Theater Het Klokhuis, Antwerpen